SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Zahájení školního roku 2023/24

Domů » Novinky » Aktuálně » Zahájení školního roku 2023/24

V tomto článku najdete všechny informace k zahájení a průběhu nového školního roku.

Aktualizace 31. 8.

Slavnostní zahájení – první ročníky:

Sraz v 7:45 na parkovišti vedle školy u kostela Na Karmeli (sv. Bonaventury) – žáci oborů si najdou svoji třídu podle hostesek s deštníky: Předškolní a mimoš. pedagogika – červený deštník, Informační služby – černobílý deštník, Designéři – modrý deštník a Cukráři a pekaři – černý a růžový deštník. Přesuneme se do kostela, kde mohou zahájení sledovat i rodiče a příbuzní. Kolem deváté hodiny přejdou první ročníky do svých učeben. Prosím, přijďte hezky oblečení – tak. jak se sluší na slavnostní chvíle života. 🙂 

Potvrzení o studiu, omluvné listy, čipové karty, klíče od skříněk a další obdržíte první školní den. Nezapomeňte si přinést s sebou peníze na zmíněné předměty a na pracovní oblečení. 

V úterý nebude výuka probíhat ve škole, žáci budou mít výuku doma (jsou maturity). Ve středu odborné výcviky dle běžných pravidel, teoretická výuka od 8.00 do 11.25 hodin. Od čtvrtka výuka dle rozvrhů. 

Těšíme se na vás… 🙂 

      1. Zdravotní potravinářské průkazy – jsou zrušené. Není tedy třeba je zařizovat. Omlouvám se všem, ale v době třídních schůzek tato informace nebyla známá.

      1. Zahájení školního roku – 1. ročníky – sraz na parkovišti před kostelem vedle naší školy. Každý obor bude mít “stanoviště” u jednoho barevného deštníku. Barvy zveřejníme poslední týden v srpnu. Slavnostní zahájení školního roku je veřejné, mohou se tedy přijít podívat rodiče.

      1. Zahájení školního roku – vyšší ročníky – 8.30 v kmenových učebnách. 

      1. Od 4. do 8. září budeme realizovat podzimní kolo maturit. Proto bude v těchto dnech výuka upravená. 

      1. V kalendáři školy již najdete nejdůležitější akce školy, prázdniny a další významné dny. Kalendář školy sledujte pravidelně, v průběhu školního roku jej neustále aktualizujeme.

      1. Seznamy učebnic a pomůcek pro vyšší ročníky – obdrží žáci první školní den.

      1. Ve škole v září objevíte celou řadu novinek – malinko byl zvětšen prostor bistra, v bistru je nová nejsilnější wifi, část tříd byla vymalována, úpravy jsme udělali na většině chodeb a zabudovali jsme nové dřevěné šatní skříňky, velké změny jsou na pekařské dílně (mimo jiné komplet nová elektriky, ale i nová myčka a další vybavení), vyměnili jsme poškozené desky na školních lavicích, vytvořili jsme dvě nové učebny a také nová odpočinková posezení pro žáky…