Pekař (29-53-H/01)
- Tříletý učební obor s výučním listem, v sudém týdnu praxe ve školní pekařské dílně, v lichém týdnu výuka. Část praxe probíhá i v našich školních obchodech.
- Žáci dosahují skvělých výsledků v soutěžích.
- Žáci se učí i na stážích a pobytech ve Španělsku, Anglii a Německu (pokud uspějeme v projektu Erasmus)
- Výuka probíhá v naší školní pekárně. Žáky učíme ruční pekařinu, aby si dokázali v budoucnu vždy poradit i bez techniky. Učíme je ale i na nejnovějších pekařských strojích.
- Absolvent se může uplatnit jako zaměstnanec velkých i malých pekáren, ale může i podnikat v oboru. Cílem výuky je nejen vyučit žáky v oboru, ale naučit je i zařídit si svoji pekárnu.
- Žáci se učí vyrábět nejen klasickou českou pekařinu, ale i pečivo z dalších koutů naší planety.
- Náš chléb (ořechový, cibulový, máslový, kmínový) či karlovarské rohlíky, anglické rohlíky, veky... si získaly popularitu v širokém okolí. Každý den je celá produkce během několika hodin vyprodaná.
- Každý rok žáci navštěvují velké pekárny a seznamují se se svým oborem ve velkoprovozech.
- Počet přijímaných - obvykle 15 žáků.(přesný počet přijímaných žáků v daném roce najdete v kritériích přijetí - podmínkou přijetí je mimochodem potvrzení lékaře, žák nesmí mít alergie dle vyhlášky MŠMT a musí být schopný bezpečně ovládat robotické stroje na 360V - nevyhovující pro žáky s některými poruchami SPU či s handicapem). Rozhodujícím kritériem pro přijetí je pohovor. Úspěšnost u závěrečných zkoušek je 100%.
- Uplatnění absolventa: Absolvent se uplatní při výkonu povolání pekař v pozici zaměstnance v pekárnách a obchodních zařízeních.
- Absolvent má možnost dalšího studia a získání maturity.
HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1
HTML galerie 1
Informace k přijímacím zkouškám:
Školní vzdělávací program
ŠVP si můžete prohlédnout ve formátu HTML kliknutím zde, případně můžete použít formát PDF.