SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Slovo ředitele na závěr roku

Domů » Novinky » Slovo ředitele » Slovo ředitele na závěr roku

Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážení žáci, vážení rodiče a příznivci naší školy,
dnes jsme uzavřeli další školní rok v naší škole. Byl to rok, který nám přinesl nejen mnoho práce a hodně úsilí, ale také hodně radosti a značný posun ve vnímání naší školy.
V uplynulých deseti měsících jsme prožili spoustu akcí – Karmelské slavnosti, kulturní a hudební akce, burzy středních škol, exkurze či expedice, soutěže a další pozoruhodné dny. Všechny byly náročné, ale všechny nám přinesly radost a úspěch. Tím nám mám na mysli – zaměstnancům i žákům. Všechny žáky i nás naučily spoustu nových dovedností a přinesly nám cenné zkušenosti. Souhlasím, bylo to vše vyčerpávající. Ale stálo to za to. Věřte tomu.
Podařilo se nám také opět posunout výuku i její výsledky o další stupeň výš! Vím, mnozí byste chtěli, aby tyto kroky byly rychlejší, aby výsledky byly ještě lepší. Věřte však, že vše musíme zvládat postupně a že musíme mít trpělivost.
Mám radost z významné změny a z kvalitativního posunu u maturity IS – cestovní ruch. V příštím roce na to navážeme i u mediální tvorby. Již nyní se na tom pracuje. Velkou radost nám opět přinesly výsledky závěrečných zkoušek. U maturit věřím, že v září uzavřeme tuto zkoušku z dospělosti také na výborných číslech.
Nebudeme si zastírat, že jsme se sem tam i trápili s některými nedokonalostmi. I to ale přináší život. Nemůže být vše jen lesklé a zlaté. Vydržme.
Chápu i to, že mnozí z vás byli více přetížení (opět mám na mysli nejen zaměstnance, ale i žáky) a že by byli rádi, aby se do akcí zapojovalo více členů sboru a někdy i více žáků. Moc by nám to pomohlo! Ale i na tom pracujeme a pro příští rok připravujeme další krok v organizaci akcí. A já věřím, že v tomto ohledu bude lépe. Inu, i my se učíme za pochodu.
V průběhu minulých deseti měsíců navštívila naši školu poměrně velká skupina lidí pracujících ve školství. Některé jste měli možnost potkat ve škole, některé akce šly mimo vás, třeba o víkendech. Pozoruhodné je, že všichni „návštěvníci“ ocenili ducha naší školy. Cítili se v naší škole příjemně a jak zaměstnanci, tak žáci vždy měli jejich obdiv. Važme si toho.
Kolegyně, kolegové, žáci, rodiče a příznivci naší školy, jak vidíte, můžeme uzavřít tento školní rok s klidem v mysli, s pokorou a s patřičnou hrdostí na to, co se nám povedlo.
Já osobně jsem hrdý na to, že mohu vést takovou školu a takový tým zaměstnanců a žáků.
Děkuji vám.
Krásnou dovolenou všem.

Štefan Klíma, ředitel školy