Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Podívejte se na oceněné TOP výrobky z Karmelských slavností.
Chtěl bych na závěr poděkovat všem členům poroty. Obdivuji je. Měli neuvěřitelně těžkou práci. Vybrat nejlepší a stanovit pořadí z tak kvalitních prací, jaké byly k vidění. Smekám před porotci a děkuji jim.
Slunce se pomalu chystá k západu a náš dnešní slavnostní den pomalu končí. Na chodbách školy se rozhostilo ticho a už jen z ředitelny je slyšet klapot klávesnice.
Devátým rokem se v naší škole sešli nejlepší cukráři, pekaři, designéři, barmani a žáci středních škol. Mnozí vyrazili ze vzdálených koutů naší vlasti už ve dvě hodiny ráno, aby v šest parkovali za naší školou a vydali se prezentovat své umění. Letos se počet soutěžících i škol opět rozrostl, a to tak, že jsme měli problém je všechny umístit. 146, tolik celkové číslo soutěžících.
Každým rokem jsem příjemně překvapen, kam se posunula kvalita výrobků žáků středních škol.
Každým rokem ukazují zaměstnanci škol, jak i oni na sobě pracují, a dokáží lépe a lépe své žáky připravit. Patří jim za to obrovská poklona.
I letos jsme mezi vystavenými exponáty mohli vidět neuvěřitelné výtvory a umělecká díla. Celý kostel i škola byly provoněny exotickými vůněmi. Výrobky žáků pohladily nejen duši, ale zaútočily i na další naše smysly. Designéři navrhli tak reálné etikety a přebaly knih, že by se ihned mohly dostat do výroby. Skláním se před všemi soutěžícími žáky a musím napsat, že mají můj obrovský obdiv.
Naše Karmelské slavnosti jsou specifickou soutěží i tím, že organizaci zajišťují pod vedením učitelů žáci naší školy. Přípravy trvají několik měsíců. Následují dva dny, kdy jsme úplně všichni v zápřahu a každý odchází po akci unavený, leč s pocitem dobře odvedeného dne. Chtěl bych všem z naší školy poděkovat. Vážím si každé i drobné činnosti, kterou všichni odvedou. Mnohdy je to i sisyfovské úsilí, mnoho hodin v zimě, celý den na nohách…. Ale takový přeci život je. Nic není jen tak. I ta nejtěžší práce a největší oběť bude oceněna. Opravdu moc děkuji všem.
Byl to fajn den. Lidé se bavili, kochali se, usmívali a vládla pohodová atmosféra. A tak to má být. Proto se v naší škole setkáváme.
A když už to byl tak hezký den, vypadá to, jako bych při vyhlašování výsledků zpíval – ne nebojte, je to jen fotka. Ale třeba vás na závěr pobaví…
Krásné dny a zase někdy …
Ve čtvrtek 10. března nás čeká další velká slavnost v naší škole. Devátý ročník Karmelských slavností. Kromě cukrářů, pekařů, aranžerů – designérů a barmanů se budou letos moci zúčastnit slavností i žáci bez rozdílu oborů – v nové soutěži pro všechny. Těšíme se na vás. 🙂 Podrobnosti níže.
CUKRÁŘI
Výstavní plocha – kostel NA KARMELI
1. Slavnostní dort – SVATBA ROKU nebo 15. NAROZENINY
2. Tematický soubor sladkostí SWEET BAR určený pro oslavu narozenin
3. MUFFINY – téma „Velikonoce“
PEKAŘI
Výstavní plocha – kostel Na Karmeli
1. Chléb roku – s obsahem zeleniny – minimální hmotnosti 450 g libovolného tvaru.
2. Veka roku
3. Karlovarský rohlík
ARANŽÉŘI
Výstavní plocha – ISŠ Mladá Boleslav
1. Aranžování – úprava svatebního stolu pro dvě osoby.
2. Přebal knihy – dětská literatura
3. Etiketa na energetický nápoj
Barmani
Soutěžní plocha – ISŠ Mladá Boleslav, Hudební sál
Dle vlastní receptury připraví žák 4 stejné nealko long drinky dle vlastní receptury v časovém limitu 7 minut.
Nápoj se skládá maximálně z 6 ingrediencí (včetně střiku) + ozdoby.
UKAŽ, CO UMÍŠ (soutěž pro všechny, bez rozdílů)
Hudební sál školy
Makeup přehlídka extravagantního a moderního líčení doplněná vhodným oblečením a doplňky.
Přehlídka – modelka bude práci prezentovat při módní přehlídce.
Hodnocena bude originalita, kreativita a čistota provedení, provedení prezentace na molu a zvolený outfit.
Tato soutěž není omezena dle oborů, účastnit se mohou žáci a žákyně všech oborů středních škol.
Kapacita soutěžících – do naplnění počtu 35 účinkujících. Předpokládá se soutěž dvojic – autor a realizátor líčení + model/ka.
Právě čtete
Další rubriky
Novinky
Přijímací řízení
Nejnovější články
Výborné výsledky naší školy u maturit
18. 11. 2024Karmelské slavnosti 2024
9. 11. 2024Den otevřených dveří 2024/25
30. 9. 2024Učitel/ka informatiky a ekonomiky
17. 9. 2024Učitel/ka biologie
17. 9. 2024