SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Naše škola uspořádala ve čtvrtek 4. února v pořadí již druhou Cukrářskou slavnost, které se zúčastnilo 11 škol z celé republiky. Nejen studenti, ale i zájemci z řad veřejnosti si mohli v prostorách školy či v přilehlém kostele sv. Bonaventury prohlédnout cukrářské a pekařské výrobky, sledovat barmanskou show či módní přehlídku. Akce přilákala více než 1250 návštěvníků, mezi nimiž nechyběli ani náměstek primátora Daniel Marek a náměstek středočeského hejtmana Karel Horčička.

Návštěvníci mohli obdivovat krásné svatební dorty v prostorách kostela sv. Bonaventury, ale i pekařské a cukrářské výrobky a další ukázky a soutěže v prostorách školy. Efektní a bohatě navštívená byla barmanská show, zajímavé bylo také sledovat, jak se správně praží a připravuje káva.

V rámci doprovodného programu vystoupila také školní skupina Karmelská desítka a školní pěvecký sbor Bambini di Karmel a konala se módní přehlídka svatebních a společenských šatů ze Svatebního salonu Daniela moderovaná Jolanou Voldánovou. Rozdíl oproti jiným soutěžím je v tom, že organizaci, přípravy a následné práce zajišťují z velké části žáci školy a získávají tak zkušenosti, které jim pomohou v pracovním životě.

Soutěže sponzorovala společnost Dortisimo a Vinárna pana Zakonova. Kostel sv. Bonaventury zapůjčila Škoda auto a.s. Děvčata na módní přehlídku načesala Soukromá střední škola Maja. Líčení zajistila děvčata ze společnosti Mary Kay. Všem jmenovaným děkujeme.

Nyní pár slov ředitele školy:

Karmeláci, velký soutěžní den je za námi. Hodně Karmeláků – žáků si vyzkoušelo, jaké je to podílet se na organizaci této velké a náročné soutěže. Ne vše se podařilo, ale důležité je, že celkově jsme tento den zvládli s úsměvem na rtu a s pozitivní náladou. Děkuji VŠEM Karmelákům – učitelům, žákům i všem ostatním zaměstnancům a pomocníkům!!! Bylo hezké vidět stovky návštěvníků, kteří obdivovali nejen svatební dorty a další exponáty, ale i prostory naší školy, modelky a barmanskou soutěž. Mnoho návštěvníků chválilo, jak jsme se zhostili tohoto dne. Jsem rád, že přijeli žáci z tolika škol a že přivezli překrásná díla. Škoda, že nemohli vyhrát všichni (včetně doprovodných učitelů). Nebudeme si ale ani nalhávat, že se nevyskytly problémy. Ty jsme vyřešili a vězte, že v životě nikdo bez různých strastí žít nemůže. Problémy vždy přijdou, důležité je, postavit se k nim čelem. Podstatné je, co zůstane uchováno v paměti – krásné dorty, úžasné sweet bary, nádherné pralinky, zajímavé pečivo, barmanská šou, nádherná děvčata v luxusních šatech, plný kostel a hlavně, úsměvy na tvářích. Inu, nechť vám úsměvy a dobrá nálada zůstanou i do dalších dní. Děkuji všem. Štefan Klíma

 

Televizní reportáž:

https://www.prvniboleslavska.cz/cely-prispevek.php?clanek=cukrarska-slavnost-na-karmeli&id=2874

 

Módní přehlídka:

https://www.youtube.com/watch?v=zWGNRuXYod4&feature=youtu.be

 

Fotografie z parádního dne najdete zde (bude průběžně doplňovaná):

 

Videozáznam z barmanské soutěže zde (další videa na našem video kanálu – www.youtube.cz/issnakarmeli )

 https://www.youtube.com/watch?v=Kch1fCxalSQ&ab_channel=IS%C5%A0KarmelMlad%C3%A1Boleslav

 

 

Výsledky soutěží:

{pdf=issmb.cz/documents/PDF/Vysledky2016.pdf|800|1000}