SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Víkendového mezinárodního Cukrářského festivalu v Jihlavě se zúčastnilo více než 85 profesionálních cukrářských mistrů z mnoha zemí (kromě ČR také z Polska, Slovenska, Ruska, Vietnamu…). Kategorie “Pohádkový dort” se zúčastnila i žákyně naší školy Mirka Štajnerová. Vystavovali jsme i v kategorii tzv. Sweet barů. V obou kategoriích byla obrovská konkurence. K vidění byly vidět techniky z různých zemí, včetně nových francouzských postupů světoznámého mistra Alaina Ducasse.

Při pohledu na dorty a cukrářské výrobky konkurence člověk žasl nad uměním všech cukrářských mistrů. O to více jsme zažili dvakrát šok, neboť v kategorii Sweet barů byl ten náš vyhlášen jako druhý nejlepší a získal stříbrnou medaili. Následné vyhlášení dortů už ani nedokážeme popsat, neboť naše Šípková Růženka  vytvořená po desítkách hodin práce Mirkou Štajnerovou (kterou vedla paní učitelka Alena Nováková) vyhrála!!!!

Je téměř neuvěřitelné, že i nadále pokračuje pro Karmel (tedy naši školu) doba zlatá, stříbrná a bronzová!

Je nádherné vidět, jak naši žáci dosahují skvělých výsledků. Opět však musím připomenout, že to jsou ti žáci, kteří nelení. Dosáhnout takového umění dá hrozně moc námahy, učení se pečlivosti a vytrvalosti. A úspěšným žákům nechybí pracovitost, mnohdy odvaha a zejména pokora!!!

Jsem rád, že takové žáky, které jako květinky opečovávají a rozvíjejí naše paní učitelky a kolegové učitelé, v naší škole učíme. Oni se nám odvděčují takovýmito krásnými okamžiky.

Kolegyně a kolegové, žáci, Karmeláci – všem vám moc děkuji. Štefan Klíma

{gallery width=180 height=300}clanky/sipkoruza.jpg{/gallery}