SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Na soutěži Svatební dort roku 2015 reprezentovaly školu: Veronika Chodúrová a Martina Dohnalová. Vedly je paní učitelky odborného výcviku oboru cukrář. Jak děvčatům, tak paní Novákové a slečně Mincbergerové moc děkuji a skláním se před jejich šikovností. Třetí místo na světě a první z České republiky při tak velké konkurenci, to jsou fantastické úspěchy nejen pro zmíněné osoby, ale pro celou naší školu. Jsem rád, že máme ve škole tak skvělé lidi. Díky!!!

Jednalo se o již 3. ročník prestižní soutěže Svatební dort roku. Dnešní finále se konalo v krásném prostředí hotelu Clarion. Veronika Chodúrová i Martina Dohnalová soutěžily v kategorii Juniorský zásnubní dort (věkově omezeno do 21 let). V soutěži bylo 16 soutěžních dortů, z toho 5 zahraničních. Úkolem bylo vyrobit jednopatrový zásnubní dort, s podmínkou použití symbolu srdce a také zlaté barvy. Martina si zvolila kulatý tvar dortu, boky byly zdobené zlatým ornamentem za využití airbrush techniky. Topper (hlavní ozdoba) dortu byl reliéf z isomaltu (karamelu) ve tvaru srdce s nápisem “Ano/ a byl dekorován motýlky a květinami.

Veronika pojala zásnubní dort ve tvaru dvojitého srdce a dekorován byl netradičně párem soviček, kde byla použita filigránsky jemná jedlá krajka. 
Dle pozorování reakce návštěvníků se oba dorty líbily, byla oceňována jejich nápaditost  a pracnost a i u odborné poroty si Martina vybojovala krásné třetí místo. Na prvních dvou pozicích skončily dorty účastníků ze Slovenska.